Czekoladowy Pudding w kilka minut

Składniki

  • 3 łyżki nasion chia
  • 1 opakowanie mleczka kokosowego 250ml (polecam Real Thai)
  • 1 miarka odżywki białkowej
  • 3 łyżki kakao
  • banan
  • wiórki kokosowe

opcjonalnie :

  • orzechy włoskie / migdały
  • truskawki lub inne owoce sezonowe

Wykonanie

Nasiona chia zalewamy kilkoma łyżeczkami gorącej wody, następnie mleczkiem kokosowym. Odstawiamy na 10 minut do uzyskania konsystencji gęstego żelu (jeśli mamy więcej czasu, najlepiej zalać nasiona mleczkiem kokosowym i odstawić na kilka godzin do lodówki).

Napęczniałe nasiona chia umieszczamy w blenderze kielichowym wraz z bananem, kakao i odżywką białkową, następnie blendujemy. Konsystencję możemy regulować poprzez dodanie mleczka kokosowego dla rozrzedzenia lub wiórek kokosowych dla zagęszczenia kremu.

Tak powstały mus przekładamy do miseczek. Dodajemy ulubione orzechy lub owoce

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search