Pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu chleb.

Większość składników, które będą Ci potrzebne znajdziesz w swojej kuchni.

Zblenduj:

  • 1 średni BATAT/ po ugotowaniu 200 g
  • 100 g Maki RYŻOWEJ
  • 40 g Maki z TAPIOKA lub Maki ZIEMNIACZANEJ
  • 1 łyżeczka SODY
  • 1 łyżeczka SOLI
  • 2 łyżki zmielonego SIEMIENIA LNIANEGO
  • 1 łyżka Octu Jabłkowego

 

Dodaj:

  • 50 g Pestek DYNI
  • 50 g Pestek SŁONECZNIKA
  • 50 g SEZAMU

 

Posyp

  • 1 łyżeczka CZARNUSZKI
  • 1 łyżeczka ROZMARYNU

 

Piecz przez 40 minut w 180 STOPNIACH

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search